Vårt erbjudande

Kreativitet & Nyfikenhet

Med kreativitet och nyfikenhet skapar vi unika lösningar utifrån varje kunds förutsättningar och önskemål.

Trycktekniker

Vi skapar unika lösningar med stor kompetens och med en optimal maskinpark, från den hantverksmässiga tekniken till den digitala. Aldrig förr har vi haft så många olika trycktekniker. Trycktekniker som gör det möjligt för fler designers och varumärken att tänka tapet.

Limtryck

Hos oss finns möjlighet för traditionellt limtryck. Vi har olika maskiner där vår allra äldsta maskin har funnits med oss sedan tidiga 1900-talet. Maskinen är ett stycke ovärderlig historia och som rent fysiskt har reproducerat många av Sveriges allra främsta formgivare och smyckat väggar från torp till herresäten.

Vi har även en mer ”modern” flexo/limtryckspress med samma möjlighet att skapa det fantastiska djup och lyster som traditionellt limtryck ger. Tapeter som limtrycks får ett handmålat uttryck eftersom ytan blir av en viss struktur vilket ger mönstret en härlig känsla.

Djuptryck

Djuptryck kan också kallas gravyrtryck då man använder cylindrar som graveras. Fördjupningarna i gravyren ”bär färgen” detta ger en mer exakthet vid tryck. Våra djuptrycksmaskiner är snabbare och lämpar sig för större produktioner. De ger även tapeterna mer detaljrikedom och fler nyanser.

Screentryck

Screentryck ger en bredare tryckyta och en speciell karaktär. I vår Screentryckspress producerar vi flera olika smarta tekniska produkter som ex renoveringstapeter, en tapet som minimerar underarbetet på ojämna ytor. En smidig lösning för den som inreder gamla hus och ett rationellt och tidsbesparande val för byggentreprenörer och fastighetsförvaltare.

”Vi har trycktekniker som gör det möjligt för fler designers och varumärken att tänka tapet!”


Digitaltryck

Det som kanske främst revolutionerat tapetutvecklingen på senare år är den digitala trycktekniken. Här ligger vi ständigt i framkant både vad gäller digitala tryckpressar och automatiserade affärsflöden. Digitaltryck av tapeter öppnar dörrar för nya aktörer att tänka kreativt och skapa egna kollektioner. Digitaltryck är snabbt, enkelt och kräver ingen större startkostnad men ger ett tryckresultat i toppklass.

För Borås Tapetfabrik är digitaltryck en fantastisk möjlighet att kunna dela vår passion med ännu fler.

Nyfiken på mer?

• hantverk • kvalitet • hållbarheT •